Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Super Nintendo Mini

Posted by Roy On October - 10 - 2017

De Super Nintendo is mijn all time favoriete console. De games die ik erop speelde waren eigenlijk allemaal van ongekende klasse en hoewel ik daarna talloze games op een heleboel consoles heb gespeeld blijven de SNES-games me toch het meeste bij. Een simpel lijstje met Chrono Trigger, Yoshi’s Island, Super Mario Kart en Killer Instinct is al genoeg om de klasse te aan te tonen. Hier zal ook iedereen het wel mee eens zijn, op een eventueel verstokte oude SEGA-fanboy na die tegen beter weten in de Dreamcast zal noemen als beste console ooit…

In de hoogtijdagen van de Super Nintendo kocht ik overigens helemaal niet zoveel games als ik nu koop. Met een salaris van vier gulden en negen centen per uur duurde het al snel dertig tot vijftig uur voordat ik een game bij elkaar gewerkt had. Hierdoor heb ik niet alle games kunnen spelen die op mijn wish-list stonden. Mega Man X, Super Metroid, Secret of Mana of wat dacht je van een importversie van Final Fantasy VI? Nope, geen geld voor. Dankzij de Virtual Console van Wii en WiiU heb ik inmiddels wel Earthbound en Super Mario RPG gespeeld maar heel veel meer ook weer niet.

De Mini SNES is daarom een ideaal apparaat voor mij. Er staan minimaal acht games op die ik altijd al eens wilde (her)spelen. Daarnaast zijn er nog enkele games die waarschijnlijk te hardcore en old skool zijn maar die ik wel wil proberen. Dat wordt lachen! De complete lijst, voor degene die dit nog niet weten, is als volgt:

Contra 3: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound
Final Fantasy 3 (VI)
F-Zero
Kirby Super Star
Kirby’s Dream Course
The Legend of Zelda: A Link to the Past
Mega Man X
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter 2 Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania 4
Super Ghouls ‘n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Yoshi’s Island

Bril-fucking-jant, en dat voor maar 90 euro!

Inmiddels ben ik goed onderweg met Final Fantasy VI en Super Mario World en damn, wat is dit genieten. Super Mario World zit zeer strak in elkaar met tig geheime levels en bij Final Fantasy VI spat de kwaliteit van het scherm. De personages, het verhaal, de presentatie en de soundtrack zijn van ongekend niveau. Daarnaast zit de game ook tjokvol met humor, iets dat latere Final-games toch wel missen eigenlijk.

Mijn RPG Zomer dit jaar was er eentje waarin ik geen ‘echte’ rpg’s speelde. Het bleef bij Deus Ex Mankind Divided en Horizon, maar de herfst maakt het meer dan goed met FFVI (en Monster Hunter Stories op 3DS, daarover later meer). Volgend jaar ga ik dat beter doen, want tegen die tijd heb ik de huidige SNES Mini games allemaal wel gespeeld en ga ik er andere games op laden die al twintig jaar op mijn wish-list staan. Kun je het voorstellen? Eindelijk Secret of Evermore, Lufia 2 en Treasure Hunter G spelen. Ik kan het nauwelijks geloven.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.