Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

2k18

Posted by Roy On December - 9 - 2017

Volgend jaar verhuist mijn vaste werkplek van Wateringen (Den Haag) naar Amsterdam Duivendrecht. Mijn reistijd gaat daarmee van 12 minuten enkele reis naar 45 minuten enkele reis. Files niet meegerekend… Dat is natuurlijk behoorlijk naar. Dit zal vermoedelijk ook zijn uitwerking hebben op mijn beschikbare vrije tijd en daarmee het aantal games dat ik kan spelen. Wat dat betreft had ik op zich geen vijf games hoeven kopen afgelopen Black Friday, mijn backlog is daarmee met 33% gestegen terwijl ik juist zo goed op weg was!
VID.2017.334.05.1
Prioriteit 1 is om mijn backlog in 2018 weer onder de tien games te krijgen. Dit wordt niet heel gemakkelijk omdat een groot deel weer bestaat uit lange rpg’s. Maar liefst negen van de twintig games duren gemiddeld meer dan 25 uur om uit te spelen. Veel waar voor hun geld natuurlijk, maar onhandig als je een backlog wil wegwerken. Gelukkig zijn er ook een vijftal games die minder dan tien uur duren, dat ruimt lekker op!

Momenteel ben ik bezig met Xenoblade Chronicles 2 voor Nintendo Switch en tussendoor speel ik een beetje Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaire’s Conspiracy op m’n tablet. Daarmee red ik het gemakkelijk tot in januari. Omdat het begin van 2018 minder vol zit met releases dan 2017 kan ik rustig gamen zonder nieuwe games aan te schaffen. Ni No Kuni 2 en Bayonetta koop ik later wel als ze afgeprijsd zijn (Black Friday FTW!). De eerste day one games komen volgens mij echt pas later in het jaar: God of War, Detroit, Dragon Quest XI en Project Octopath. Natuurlijk kan het altijd zijn dat er verrassingen zijn, of games die stiekem toch snel verschijnen, maar ik verwacht dat ik de eerste vier maanden ‘oude’ games speel.
xb2
Over oude games gesproken, mijn backlog bestaat uiteraard ook voor een groot deel uit Super Nintendo games dankzij de SNES Classic Mini. Sinds de release heb ik Mario World, Donkey Kong Country en Final Fantasy VI uitgespeeld en ik ben van plan om Secret of Mana, Super Metroid, Mega Man X, Yoshi’s Island en The Legend of Zelda: a Link to the Past nog te spelen. Het blijft fantastisch om games te spelen die 20 tot 25 jaar oud zijn en nog zo weten te boeien. Ik ben benieuwd of Nintendo volgend jaar de Nintendo 64 Classic Mini of GameBoy Classic Mini uit gaat brengen. Ik zou beiden kopen zonder nadenken.

Qua PlayStation-games zijn er steeds meer games die ‘enhanced’ zijn voor de PlayStation Pro. Een 4K resolutie, ondersteuning voor HDR, stabielere framerate… Ik krijg steeds meer de neiging om er ook eentje te kopen, al heeft het zonder 4K tv nog niet heel veel nut. Na mijn nieuwe koelkast wordt zo’n tv echter wel mijn eerste grote aankoop, vooralsnog lijkt het een Philips 49PUS6501 te worden. OLED staat wat mij betreft nog teveel in de kinderschoenen en de goedkoopste modellen zijn minimaal 1600 euro. Dan wacht ik nog wel ff en kies ik liever voor een ‘tussenoplossing’ voor de komende vijf jaar.
2001042657
Ik verwacht dat er in 2018 geen nieuwe 3DS-games aangekondigd zullen worden die ik nog zal kopen. Dragon Quest VII en VIII zullen daardoor de laatste twee games zijn die ik speel voor deze geweldige handheld. Twee grootse rpg’s als afsluiting voor een grootse handheld. In het begin (2011!!) niet zo’n groot succes maar na een prijsverlaging en wat meer écht goede games kwam het toch goed.

Al met al genoeg te spelen nog en ik kijk uit naar de vele geweldige games die ik mag ervaren volgend jaar. De start van 2018 zal overigens zijn zoals altijd, met vuurwerk! Dat blijft een mooie traditie waarvan ik hoop dat ‘ie nog lang zal blijven bestaan. Ik wens iedereen (alle drie die verdwaalde lezers) een fantastisch en gezond 2018, dat al je wensen mogen uitkomen!
ba-blue-red-fireworks-colorful-pretty-gif-pic

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.