Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Nintendo Labo

Posted by Roy On January - 18 - 2018

Nintendo doet haar eigen ding. Dat is altijd zo geweest en zal hopelijk ook altijd zo blijven. Van de mega succesvolle NES en Wii tot de commerciƫle flops Virtual Boy en WiiU, Nintendo was altijd anders dan de rest. Ik hou daarvan. Zelfs na dertig jaar videogames spelen geniet ik nog altijd van Nintendo.

Momenteel doet de Nintendo Switch, een combinatie tussen handheld en console, het erg goed. In veel landen liggen de verkopen voor op het schema van de Wii en binnen 10 maanden zijn er al meer units verkocht als van de WiiU in vijf jaar tijd. Die successen komen doordat Nintendo a) heel duidelijk is over de Switch en de mogelijkheden en b) omdat er gewoon veel vette games zijn.

Voor Nintendo is dat echter niet genoeg, nee, zij kijken altijd verder dan de standaard. Dit keer denken ze letterlijk out of the box en kondigen ze Nintendo Labo aan. Check de video maar om een beeld te krijgen van wat het is.

Juist. Minigames die je bestuurt met accessoires van karton die je zelf maakt/in elkaar zet.

Laat het even bezinken.

Het is gericht op kinderen. Het is raar. Het is karton. Je moet zelf knutselen. Het is speelgoed. Het is awesome.

Alleen Nintendo kan dit bedenken op deze manier. De infra-rood sensor op de Joycon is ineens ontzettend logisch. HD Rumble ga je gebruiken om een doosje te laten lopen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik kan moeilijk bevatten hoe tof dit is, maar alle (echt alle) hands-on previews die ik gelezen heb zijn positief.

Ik heb dus ook de starter variety pack in bestelling staan. Voor 80 euro mag ik op Koningsdag lekker een beetje vouwen en piano spelen. Dat wordt super tof!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.