Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Matige conferenties, toffe games

Posted by Roy On June - 13 - 2018

Deze E3 heb ik me verschillende keren geërgerd aan de manier waarop uitgevers hun nieuwe games aan ons lieten zien. Zo had Sony na het tonen van slechts één game (The Last of Us II) een pauze van ruim 10 minuten omdat ze van zaal gingen wisselen. Wie verzint zoiets? Het idee om een persconferentie te houden op een locatie die in de game zit, dit keer een kerk in TLOU2, is top! Maar blijf daar dan ook… Ik sta niet om 3.00 uur ‘s nachts op om vervolgens tien minuten te moeten wachten. In totaal had Sony slechts een uurtje waarin ze alles lieten zien, best weinig in vergelijking met vorige jaren. De meeste games waren bovendien duister, en zonder releasedatum. Hierdoor vraag ik me af of die games nog wel op de PS4 gaan verschijnen of dat ze verhuizen naar de PS5 die in 2020 in de winkels komt te liggen.

Nintendo was niet veel beter. Ze hebben al jaren geen echte conferentie meer en doen alles in een vooropgenomen Nintendo Direct. Het eerste kwartier was best goed, de releasedatum voor Hollow Knight werd bekendgemaakt, de nieuwe expansion voor Xenoblade 2 werd getoond en er was de welbekende sizzle reel met aankomende games. Hierna ging het echter over Smash Bros Ultimate. Voor 30 minuten. Bijna alles is wel verteld over de game en als niet-Smash-speler was dit ontzettend saai.

De beste persconferentie was dit keer van Microsoft. Hun Xbox One console heeft het lastig maar daar was niets van te merken. De ene na de andere WORLD PREMIERE werd getoond en er zaten echt veel vette games tussen. Sure, bijna alles komt ook op de PS4, maar het was MS die de games voor het eerst liet zien. Dat zorgt toch voor een positieve buzz rondom de Xbox One. Qua exclusives blijft het echter huilen met de pet op. Wederom krijgen we een Gears of War, Halo en Forza-game. De afgelopen tien jaar moeten we het daar al mee doen en het is direct de reden dat ik geen Xbox-gamer meer ben.

Devolver Digital had weer een bizarre persiflage op persconferenties en dit keer hebben ze zelfs een plastic munt uitgebracht die je kon kopen. Eerst dissen ze lootboxes en bitcoins en vervolgens kondigen ze hun eigen Lootboxcoin aan voor prijzen tussen de 100-130 dollar. Het ergste is nog dat die coin binnen no-time uitverkocht was… Men begrijpt het dan echt niet!

EA heb ik niet gekeken, Square Enix was een half uur lang trailers (daar hou ik wel van eigenlijk), Bethesda maakte Skyrim-grapjes en Ubisoft had natuurlijk weer dansende mensen op het podium om de aankomende Just Dance te vieren. Hoe apart of standaard hun conferenties ook waren, allemaal hadden ze wel een of meerdere toffe games. Daar gaat het uiteindelijk ook allemaal om natuurlijk. Want toffe games heb ik gezien. Als afsluiter daarom mijn top vijf van deze E3, op alfabetische volgorde:

Assassin’s Creed Odyssey


Cyberpunk 2077


Spider-Man


The Last of Us Part II


Xenoblade Chronicles 2 – Torna ~ The Golden Country


De aankondiging en trailers van Assassin’s Creed Odyssey hebben er ook voor gezorgd dat Assassin’s Creed Origins gestegen is op mijn most wanted lijstje. Ubisoft heeft die franchise echt 180 graden omgedraaid en er weer een volwaardige reeks van gemaakt. Dat had ik niet verwacht na de matige games die het geworden waren. Complimenten daarvoor!

Al met al dus weer veel games om toe te voegen aan mijn groeiende wish-list en dat is precies wat ik nu ook ga doen. Check ‘m hier!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.