Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

2019 Hype Check

Posted by Roy On December - 22 - 2018

Voordat ik ga terugkijken op 2018 kijk ik eerst vooruit naar 2019. Een complete terugblik is namelijk pas mogelijk als het jaar compleet voorbij is, bovendien heb ik dan nog een paar dagen om wat meer God of War te spelen.

Goed, 2019 dus. Hoogtepunt wordt hopelijk de reis naar New York waar ik ruim een week lekker de toerist ga uithangen. Beetje buiten lopen, hamburgers eten én de Nintendo E3 Direct kijken in de Nintendo World Store. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat zijn, waarschijnlijk veel te druk en veel te schreeuwerig, maar hey, als ik er dan toch ben! De rest van de E3 zal een beetje langs me heen gaan verwacht ik. Sony heeft echter al aangegeven dat ze geen persconferentie geven tijdens de E3 dus die hebben een eigen show waarbij ze naar alle verwachting de PlayStation 5 onthullen.
new-york
Die PS5 komt mij wel echt een beetje te vroeg. Nummertje 4 is nu vijf jaar op de markt en dit jaar heb ik écht het gevoel dat alles los is gegaan. Games als Detroit, Dragon Quest XI en nu God of War laten zien wat het apparaat nog allemaal in zijn mars heeft. Bovendien heb ik nog een redelijke backlog/wish-list met titels als Final Fantasy XII, Assassin’s Creed Origins en het nog te verschijnen Kingdom Hearts III.

Met die laatste ga ik beginnen om 2019 te hypen! Kingdom Hearts is op papier de ideale franchise: Square rpg’s met een flinke lading Disney. Wat wil je nog meer? Nou, toen ik een paar uurtjes het eerste deel had gespeeld vooral fatsoenlijke besturing… In mijn herinnering was ik vooral rondjes aan het lopen in een dorpje waar telkens zwarte wezens tevoorschijn kwamen en werkte de camera absoluut niet mee. Naja, dan hoeft het van mij niet. Alle vervolgdelen heb ik maar half gevolgd omdat het een continu verhaal is en ik het begin gemist heb. Het derde deel ziet er echter zó mooi uit dat ik het gewoon ga spelen. Het verhaal slaat toch nergens meer op als ik het internet mag geloven dus dat kan ik gewoon laten gaan.

Naast Kingdom Hearts III komt er ook een game aan die geheel nieuw is: The Outer Worlds. De game is vrij recent aangekondigd en moet volgend jaar al te koop zijn. Die korte periode tussen aankondiging en release, daar hou ik van! The Outer Worlds is een game van Obsidian en zij hebben onder andere het leuke South Park: Stick of Truth ontwikkeld en natuurlijk het fantastische Fallout: New Vegas. The Outer Worlds gaat (in ieder geval in spirit) verder waar New Vegas ophield. Na New Vegas kregen we Fallout 4 van Bethesda en hoewel het best een prima game was, was het een flinke stap terug qua vrijheid. Na Fallout 4 kregen we Fallout 76 en daar wil ik het niet over hebben. Qua timing zit de aankondiging van The Outer Worlds dus wel goed, ze duiken precies in de leegte die veel Fallout-fans op dit moment voelen. Hopelijk kan de game de hoge verwachtingen waarmaken!

Een derde game die ik wil uitlichten is er eentje voor Nintendo. Nintendo kan namelijk niet ontbreken. Nooit niet. Zelfs in hun slechtste periode was er altijd wel minimaal één game die geweldig was. Nu zitten ze echter in een zeer goede periode en Nintendo Switch doet het boven verwachting goed. In 2018 was het voor mij vooral Octopath Traveler maar de massa is massaal bezig met Pokémon Let’s Go en Smash Bros. Ultimate. Miljoenen enthousiaste gamers spelen weer Nintendo. Prachtig om te zien! Anyway, mijn most anticipated upcoming 2019 game van Nintendo is Luigi’s Mansion 3. Het eerste deel was een technische showcase voor de GameCube én was ook nog eens erg leuk om te spelen. Het tweede deel voor 3DS was wederom prachtig maar niet iedereen vond de missiestructuur tof (ik wel). Voor Switch komt dan volgend jaar deel 3. We weten er nog vrij weinig van aangezien er enkel een teaser is verschenen maar het spookhuis lijkt dit keer een verlaten hotel te zijn. Als het dezelfde basis en humor houdt als de eerste twee delen heb ik er alle vertrouwen in dat dit ook weer een topgame wordt!

Naast het gebruikelijke AAA-geweld komen er volgend jaar minimaal twee toffe indies uit voor Nintendo Switch. Als eerste Wargroove, een ode aan Advance Wars. Aangezien Nintendo zelf niets meer doet met Advance Wars is het zeer welkom dat Wargroove dat gat kan vullen. Daarnaast komt de derde en laatste uitbreiding voor Shovel Knight uit. In King of Cards kunnen we in de weer met (drie keer raden…) de King of Cards! Uit de gameplay die we tot nog toe gezien hebben lijkt zijn besturing redelijk gelijk te zijn met Shovel Knight zelf, inclusief bounce-mogelijkheden. Super veel zin in!

Tot slot zijn er nog een aantal games die mogelijk in 2019 uitkomen maar nog geen officiële releasedatum hebben. Denk bijvoorbeeld aan Metroid Prime 4 (Switch) en The Last of Us 2 (PS4). Zoals altijd gaan we sowieso mooie tijden beleven. Wat een heerlijke hobby is het toch!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.