Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Completed games – een update

Posted by Roy On March - 10 - 2019

Eindelijk weer een blog, aangezien ik bijna jarig ben! Omdat mijn Nintendo Switch afgelopen week twee jaar is geworden (we vieren het altijd samen) start ik met wat Switch-games die ik de afgelopen maanden heb gespeeld. Sinds mijn vorige game-update, dat was de RPG-zomer blog van afgelopen zomer, heb ik drie Switch-games voltooid: Octopath Traveler (9), Cosmic Star Heroine (7) en de Champions’ Ballad dlc van Breath of the Wild (8). Aangezien Octopath als derde eindigde in 2018 kun je je voorstellen dat ik dat een toffe game vond. Cosmic Star Heroine is een simpele turnbased rpg die zijn inspiratie onder andere haalt uit Chrono Trigger. Natuurlijk kan die game niet tippen aan haar voorbeeld maar het is een prima game voor tussendoor. Met een weekendje ben je er doorheen en het is best vermakelijk.

De beste van de drie is echter The Champions’ Ballad, de uitbreiding voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Het is al even geleden dat ik BotW speelde en ik moest weer flink wennen aan de controls. Combineer dat met de zeer pittige start (één hit en je sterft) en ik stond op het punt om ermee te stoppen voordat het daadwerkelijk was begonnen. De game is echter zo goed dat ik bleef proberen en uiteindelijk had ik alles weer onder controle en lukte het me om het begin achter me te laten. Wat volgde was 10 tot 15 uur puur genieten, zoals dat ook al het geval was in de volledige game. Wat mij betreft is de Champions’ Ballad dus een waardige uitbreiding op de beste game voor Nintendo Switch.
wallpaper_cham_bal
Hoe tof ik de Switch ook vind, het afgelopen jaar was voor PlayStation met echt heel veel goede en toffe games. De afgelopen maanden heb ik Rise of the Tomb Raider (6), Dragon Quest XI (10 voor act 1 en 2, endgame zuigt), Spider-Man (8), Life is Strange: Before the Storm (8), Detroit (9), God of War (10) en Kingdom Hearts III (8) gespeeld. Allemaal prima games met elk hun eigen plus- en minpunten. De een is grafisch weer wat mooier en de ander heeft weer een iets boeiender verhaal. Het zijn echter allemaal games die de moeite waard zijn om te spelen.

Sowieso zijn voor mijn gevoel de laatste tijd echt veel games de moeite waard om te spelen. Natuurlijk heb je flops als Fallout 76 en Anthem, maar daarvan wist ik vooraf al dat het niets voor mij is. Zelf weet ik inmiddels wel redelijk goed wat een toffe game is en wat niet. Dat is deels gebaseerd op de makers van de game (Nintendo is vaak favoriet), maar ook op basis van wat er geschreven wordt over een game. Hierbij zijn dan niet de ‘professionele’ reviews van doorslag, maar juist de korte ervaringen van vrienden, kennissen of zelfs andere games op fora als FOK! of Resetera. Tot slot is het gewoon heel belangrijk om te weten welke genres je wel en niet liggen.

Momenteel speel ik de rerelease van Final Fantasy IX op Nintendo Switch. Lang was dit mijn favoriete Final Fantasy-game maar deel VI heeft nogal indruk gemaakt en gooit hoge ogen om genoemd te worden als beste deel in de serie. IX blijft overigens wel erg sterk met een fantastische character development voor veel personages in de game. Niet alleen de struggles van Vivi en zijn ‘waar kom ik vandaan’-dilemma, maar ook Steiner en natuurlijk Dagger ontwikkelen zich van gekaderd personage in een vaste rol tot volwassen en zelf denkende personages.
fire
Ik wil tot slot nog even afsluiten met een game die niet echt uitgespeeld kan worden: Tetris. De beste puzzelgame aller tijden is weer terug. Dit keer op PlayStation 4 in de vorm van Tetris Effect, een game waarbij beeld en geluid geïntegreerd worden in het spel. Met terugwerkende kracht wil ik Tetris Effect graag uitroepen tot GOTY 2018 zelfs! Fan-tas-tisch om te spelen. Hiervoor wil ik nu ook een VR headset…

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.