Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

RPG Zomer 2019

Posted by Roy On August - 4 - 2019

Skyrim kreeg eerder al een hele blog voor zichzelf en ik zal er niet verder op ingaang. Weet alleen dat het een fantastische game is. Ook nu nog, acht jaar na de originele release. Haal ‘m voor Nintendo Switch als je de game nog niet gespeeld hebt!

Skyrim is niet de enige rpg die ik deze zomer zal spelen aangezien eind deze maand de Collection of Mana zal verschijnen. De collectie omvat Mystic Quest, Secret of Mana en Trials of Mana. De eerste hiervan is een port van een GameBoy-game terwijl de andere twee geport worden vanaf de Super Nintendo. Mystic Quest was (is?) één van mijn favoriete games op GameBoy en ondanks dat het een vrij simpele korte game is heb ik echt weer zin om het te spelen. En dat ga ik het laatste weekend van augustus dus ook doen.

Secret en Trials zijn wat later aan de beurt aangezien eind augustus tevens Astral Chain verschijnt. Weliswaar geen rpg, maar opzeker een potentiële topper voor Switch! Secret of Mana is overigens een game die al heeeeeeel lang op mijn lijstje staat om te spelen. Vergelijkbaar met Final Fantasy VI die ik pas voor het eerst speelde op de SNES Mini. Talloze emulators in het verleden hebben de rom opgestart, ZSNES op mijn Pentium 100, SNES 9X op mijn PSP, RetroArch op mijn Shield tv… Elke keer kwam ik tot de conclusie ‘yup, dit werkt, binnenkort maar eens gaan spelen’ en nooit kwam het ervan.

Dit keer heb ik me voorgenomen om er wel echt aan te beginnen, het is de eerste keer dat ik ‘m origineel op een handheld kan spelen. Dat is wel genieten natuurlijk. Voor Trials of Mana geldt ongeveer hetzelfde, alleen was dat altijd een fanvertaling omdat de game nooit officieel in het Westen verscheen. Top dat dit dus eindelijk gebeurt! Square overdrijft trouwens direct door van Trials ook direct een volwaardige 3D remake aan te kondigen voor 2020. Of ik die ga spelen volgend jaar zien we dan wel weer.

Nu we het toch over 2020 hebben, dat jaar zit BOMVOL rpg’s die ik wil spelen. Een kort lijstje (want ik hou van lijstjes):
> Final Fantasy VII Remake
> Cyberpunk 2077
> Tales of Arise
> Genshin Impact
> Grandia I + II HD
> Trials of Mana
> Xenoblade Chronicles X2

Okay, die laatste verzin ik ter plekke maar de rest wordt awesome. FFVII komt zelfs in maart al! Nu is maart altijd een fantastische maand en dat wordt nu nog beter. Na jaren en jaren wachten gaan we eindelijk in moderne graphics terug naar Midgar. Hoewel er van alles fout kan gaan heb ik er inmiddels wel weer vertrouwen in dat Square dit niet verneukt.

Cyberpunk komt van de makers van The Witcher 3 en dat alleen al is het waard om een game te hypen. The Witcher 3 is één van dé games van de generatie en heeft alles wat ik van een open wereld rpg wens. Als Cyberpunk ook maar een beetje in de buurt komt ben ik tevreden. Tales of Arise lijkt na een heleboel matige Tales-games weer een deel te zijn met een volwaardig budget. Genshin Impact is een mix tussen Breath of the Wild en Tales, wat meer dan genoeg potentie biedt. De Grandia remasters zijn meer dan welkom, Grandia is namelijk nog een serie die ik al jaren wil beginnen.

Er staat dus meer dan genoeg op stapel voor 2020. 2019 duurt echter nog wel even en heeft naast de Mana collectie ook nog Dragon Quest XI S op Nintendo Switch. De RPG Herfst van 2019 wordt dus ook geweldig!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.