Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

2020, een goed jaar

Posted by Roy On January - 2 - 2021

In 2020 heb ik maar liefst 27 games uitgespeeld. Dat is ongeveer tien meer dan gemiddeld de drie voorgaande jaren. Nu komt dat voor een groot deel omdat ik een aantal kleinere games heb gespeeld en dlc los mee tel, maar toch. Good job Roy. Mijn backlog zal ook wel flink afgenomen zijn dan. Toch?
1479206864-donald-trump-wrong
Mijn backlog is gegroeid. Hard. Allemaal de schuld van GamePass.

GamePass is simpel gezegd de Netflix van Games, exclusief voor Xbox. Met mijn nieuwe next-gen super awesome Xbox Series X en GamePass heb ik nu veel te spelen. Wat denk je bijvoorbeeld van Doom Eternal, Control, Final Fantasy VIII en Yooka Laylee 2? Allemaal toffe games. Het voelt bovendien aan of ik al die games gratis speel omdat mijn GamePass abo nog wel even doorloopt en allang betaald is. Hmm. Genieten.

De aanschaf van de Series X ging best makkelijk trouwens. Ik had bij Wehkamp zowel een pre-order voor PS5 als Series X, maar beide in dezelfde week kopen was te duur vanwege de verhuizing. De keuze was toen snel gemaakt al deed het wel een beetje pijn dat ik een PS5 pre-order moest afzeggen. Hopelijk kan ik later dit jaar gewoon een PS5 aanschaffen als ik dat wil en hoef ik niet te wachten tot er fatsoenlijke voorraad is.

Die verhuizing kostte trouwens veel tijd. In mijn appartement, of nou specifiek de berging, had ik echt veel troep verzameld door de jaren heen. Veel ervan is weggegooid, maar er zijn ook veel spulletjes naar de Kringloop gegaan. Hopelijk zijn daar veel mensen nu blij mee gemaakt. Van alles wat ik niet weg heb gedaan was het volume alsnog drie volle Kubox containers. Met de hulp van vrienden en familie was het desalniettemin in een paar uurtjes ingepakt.

De twee maanden dat ik bij m’n ouders verbleef verliepen vervolgens boven verwachting goed. Thuiswerken ging prima door de extra kamer die ze over hebben en alles werd voor me geregeld. Super relaxed. Alleen heb ik nauwelijks games gespeeld. Op zolder zitten daar was toch minder chill dan op mijn eigen bank. Kun je nagaan, zonder verhuizing had ik dik over de 30 games gezeten!

Inmiddels zit ik alweer dik twee maanden in Orthen en het bevalt meer dan goed. De ruimte is heerlijk, ik woon nu overal dichtbij en ik heb zelfs al bijna alle plintjes liggen! Komende lente ga ik me bezig houden met de tuin. Tips zijn welkom. Roy-O-Rama zal in 2021 waarschijnlijk wel meer gevuld worden met content, en misschien dat ik ook eens moet kijken naar een nieuwe host. Hosting2Go is in twee jaar tijd van 40 naar 70 euro gegaan. Bovendien kan ik wel een nieuwe layout gebruiken. One thing at a time though. Eerst maar eens bepalen welke game ik ga spelen de komende tijd.

Top 5 2020:
Ori & The Will of the Wisps
The Last of Us II
Xenoblade Chronicles: Definitive Edition
Final Fantasy VII Remake
Assassin’s Creed Valhalla

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.