Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Fallout 3 – Broken Steel

Posted by Roy On May - 14 - 2009

Pfoe, alweer een blog over downloadable content op Roy-O-Rama, het wordt wat eentonig. Dit komt onder andere doordat ik nogal wat DLC gespeeld heb de afgelopen tijd, en mede omdat ik weinig inspiratie voor andere blogs heb. Hoe dat kan weet ik niet, maar het is nou eenmaal zo, dus accepteren we het!

Fallout 3

‘De wereld is nog steeds verwoest en verlaten’

Broken Steel dus. Deze uitbreiding is ondertussen de derde DLC die voor Fallout 3 beschikbaar is en is, in tegenstelling tot de twee eerdere, een echt vervolg op het verhaal van Fallout 3. Je mag weer de laatste scene doen, maar er zijn wat meer opties nu en na het eindfilmpje schieten we twee weken verder en wordt je wakker in de Citadel. Vanuit hier ga je verder waarmee je begonnen was: schoon drinkwater voor de hele wereld regelen en de Enclave uitroeien. Naast de extra verhaalmissies zijn er uiteraard ook wat extra locaties te ontdekken en speelt een nieuw wapen, de Tesla Gun, een belangrijke rol in de strijd tegen de Enclave. Erg gaaf allemaal weer!

Naast de Broken Steel missies kun je ook gewoon de overgebleven sidequests gaan spelen. Zo heb ik een aantal slaven bevrijd, een viool gevonden en de Declaration of Indepence teruggevonden! Bovendien ben ik eindelijk Dogmeat, de hond, tegengekomen en hij loopt nu aan mijn zijde door de Wasteland.

Fallout 3 is een magistrale game. Alles zit echt zooo goed in elkaar en het komt onwijs echt over. Bethesda heeft een geloofwaardige wereld neer gezet met Fallout en Broken Steel is een mooie uitbreiding op de originele game. Het is echter nog maar een paar uur voordat ik het definitieve einde van de game heb bereikt. Daarna gaat Fallout de kast in om herinnerd te worden als één van de beste 360-games ooit. There. I said it. Absolute must-have!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.